terlalu banyak yang ingin dikongsi..

sepanjang cuti kali nie, terlalu banyak tarbiyah dari Allah untuk diri ini.. di bawah ada list2 perancangan post2 yang nak ditulis dalam blog ni:

-kembara ke England

-perkahwinan

-erti sebuah persahabatan

-syurga itu mahal

-nikmat dunia yang sementara

-hidayah milik Allah

 tpi xtahu la, akhirnya banyak mana jek tulis.. setelah sekian lama menyepi dari menulis kerana exam dan jaulah ke United Kingdom, tangan seolah-olah kaku dari menulis.. kena asah balik ni.. klo xtulis, mcm mana nak improve kemahiran kan2??…huhu ^_^

nak share kata2 seseorang, bagi seorang daie itu, tiada istilah “xreti” dan  “xtahu”.. seorang daie perlu hebat dalam semua aspek agar dakwah menjadi lebih mudah dan efektif.. jika “xtahu” belajar dan berusahalah sehingga “tahu”.

 jika “xreti” belajar lah dari yang mahir sehingga “reti”. seorang daie perlu berusaha dan berusaha sehingga mampu memanfaatkan segala kemahiran utk menjana, memantapkan dan mendokong tugas2 sebagai seorang pendakwah..

insyaAllah, usaha3 sehingga ajal menjemput kita…=)

p/s: akn cuba tulis, tpi xtahu sebanyak mana yang sempat, sbb xlama lagi, insyaAllah akn ke spain, balik daari spain pulak, xlama lepas tu, ada satu exam yang dulunya di tangguhkan sbb snow yang lebat..hu2.. insyaAllah perancangan Allah itu yang terbaik kan2.. ^_^

Advertisements

2 thoughts on “terlalu banyak yang ingin dikongsi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s